Poka¿ wyniki od 1 do 3 z 3

W±tek: Flagi dostêpu

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Tue Oct 2008
    Przegl±da
    Kraków

Flagi dostêpu

Nie którzy pewnie nie wiedz± do czego s± odpowiednie flagi admina . W tym temacie chcia³bym je Wam bardziej przybli¿yæ i zaprezentowaæ .

Flagi :

a - immunitet ( oznacza nietykalno¶æ , admin nie mo¿e byæ kickowany , banowany , slayowany itd . Zaleca siê dawanie tej flagi zaufanym osobom. Przede wszystkim posiada j± h@ ).
    b - rezerwacja slotu ( gracz dostajê rezerwacjê zlotu . Mo¿na j± dostaæ za rozreklamowanie serwera lub anga¿owanie siê na serwerze).
    c - amx_kick ( za pomoc± tej flagi admin wykopuje gracza z serwera ).
    d - amx_ban i amx_unban ( za pomoc± tej flagi admin uniemo¿liwia graczowi chwilowo lub ca³kowicie graæ na danym serwerze , amx_unban odbanowuje gracza ) .
    e - amx_slay i amx_slap ( za pomoc± admin mo¿e zg³adziæ gracza , amx_slap uderza gracza w zale¿no¶æ ile admin ustawi obra¿eñ ).
    f - amx_map ( z czego sama nazwa wskazuje , admin z t± flag± mo¿e zmieniæ mapê ).
    g - amx_cvar (admin z pomoc± tej flagi mo¿e zmieniæ ustawienie serwera , np. ustawiæ inn± grawitacje , daæ restart itd. lecz flaga ta nie pozwala zmieniaæ wszystkich ustawieñ ).
    h - amx_cfg ( z pomoc± tej flagi admin mo¿e udostêpniæ sobie confingi serwera ).
    i - amx_chat ( admin mo¿e t± flag± porozumieæ siê z graczami za pomoc± tzw. "kolorowych" napisów ).
    j - amx_vote ( pozwala adminowi na robienie g³osowañ np. na mapê ).
    k - sv_password ( admin mo¿e ustawiæ has³o na serwerze ).
    l - dostêp do amx_rcon ( dziêki tej fladze admin mo¿e za pomoc± konsoli wykonywaæ polecenie serwera z pomoc± amx_cvar ).
    m - w³asny poziom A.
    n - w³asny poziom B.
    o - w³asny poziom C.
    p - w³asny poziom D.
    q - w³asny poziom E.
    r - w³asny poziom F.
    s - w³asny poziom G.
    t - w³asny poziom H.
    u - menu access ( otwiera menu admina ze wszystkimi komendami ).
    z - oznacza zwyk³ego gracza ,w skrócie gracz nie jest adminem .

I to by by³o na tyle . Mam nadziejê ,¿e Wam to bardziej przybli¿y³o nie które funkcje admina . Nie wiem co dok³adnie oznaczaj± flagi od "m" do "t" , wiêc napisa³em co oznaczaj± z w³asnego do¶wiadczenia i tak jak mi nie którzy mówili .

Poradnik jest mojego autorstwa , z ma³± konsultacj± przyjaciela który mi pomóg³ w nie których oznaczeniach .

Pozdrawiam , diLL.
    "Musimy pamiêtaæ ,¿e po nocy s³oñce na nowo wschodzi"
    [img]http/img22.imageshack.us/img22/403dill1.jpg[/img]

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Sun Sep 2008
    Przegl±da
    Sieradz
    Masakra a taki noob jak ja zna³ tylko A i B a tu jest a¿ do Z
    Fajno ¿e wszystko opisa³e¶ i ¿e Twojego autorstwa

Member
    Do³±czy³
    Sun Apr 2009
    Przegl±da
    Kraków
    Bardzo fajny poradnik .Postara³e¶ siê z tymi flagami.
    Uwa¿aj bo zginiesz ze strachu.
    [img]http/img523.imageshack.us/img523/3606/bornt.jpg[/img]

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •